Bij het online bestellen van een zonnebril is het niet mogelijk de bril te passen. Gelukkig is het eenvoudig om achter de maat van een zonnebril te komen en te bepalen wat de juiste maat is om te dragen.

Niet iedere bril heeft dezelfde maat. Je kan een montuur opdelen in 3 maten.

De code

Bij de meeste zonnebrillen staat aan de binnenkant van het montuur de maten beschreven. Als je zelf al ergens een bril hebt liggen kan je aan de binnenkant van het montuur zoeken naar een code. In deze code kan je vaak het model, de kleur van het montuur en de maat aflezen.

Een code ziet er bij Ray Ban bijvoorbeeld zo uit; RB 1224 W9287 50-20 140.
De eerste code RB 1224 staat voor het model van het montuur. W9287 staat voor de kleur. Het laatste is de code voor de maat. De code voor het model en de kleur verschilt vaak per merk. De code voor de maat is echter bij elke bril hetzelfde.

Op onze site staat overigens bij elke bril ook de maat van de bril beschreven.

Maat code zonnebril

Zoals je ziet staat de eerste 50 voor de maat van een glas. Dit betekent dat de breedte van 1 glas, 50mm is. De 20 staat in dit geval voor de maat van de neubrug namelijk 20mm. De laatste maat (140) staat voor de lengte van de veer; 140mm.

Berekenen

Nu je weet wat de code betekent en wat de maten zijn kun je de totale breedte van de bril berekenen. De breedte van een bril bestaat uit 2 keer de lengte van een glas plus de breedte van de neusbrug. Bij dit voorbeeld is de breedte van de bril dus (50 x 2 = 100 + 20 = 120) 120mm, oftewel 12 centimer.

Het meten

De maat van je hoofd kan je meten door bijvoorbeeld voor een spiegel te gaan staan en een meetlat voor je hoofd te houden. De lengte van slaap naar slaap moet ongeveer overeenkomen met de maat van de bril. Houd er rekening mee dat sommige brillen breder zijn door een dik montuur of doordat een montuur nog wat verder uitloopt (zie ook plaatje hierboven). De lengte van de bril kan sowieso +/- 2mm afwijken.

Contact

Bent u nog niet zeker van de maat en of de bril u goed zal passen? U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen via telefoon, chat of e-mail. Wij helpen u graag verder met advies en alle vragen over zonnebrillen.

Ray-Ban Sale in Volle Gang. Bekijk nu alle Ray-Ban brillen Profiteer nu