Suede schoenen shoonmaken, hoe doe je dat?

Schoenen zijn er in ontelbaar veel materialen en kleuren, elk soort materiaal vraagt om ander onderhoud. Suede is een materiaal wat lang mee kan gaan als het goed onderhouden wordt maar het lijkt wel alsof het vuil aantrekt. Hoe los je het op als er een vlek op jouw schoen zit. Dit ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor soort vuil dit is en hoe hardnekkig het is. Wij helpen je graag jouw suède schoenen schoonmaken zodat je weer goed voor de dag kan komen.

Zoals met alles is het natuurlijk het meest gunstig om vuile schoenen te voorkomen. Suede is wat gevoeliger voor vuil als bijvoorbeeld leer. Er zijn sprays welke het materiaal beschermen. Hierdoor zal vuil minder hechten en is het eenvoudiger te verwijderen. Ook zorgt een dergelijke spray ervoor dat vuil van de schoenen afdruppelt en er dus geen watervlekken ontstaan. Door de schoenen elke 2 weken te behandelen hiermee worden de meeste hardnekkige vlekken voorkomen. Ben je dit toch een keer vergeten of was de spray op en is er toch een vlek? Geen probleem gelukkig, ook de vlekken zijn veilig te verwijderen.

Veel mensen zijn bang voor het veroorzaken van schade bij het schoonmaken van suède. Met onze tips kan je dit gewoon zelf doen zonder stress. Dat is natuurlijk een stuk voordeliger als ze wegbrengen voor reiniging. Er zijn een aantal producten die je nodig hebt voor een goed resultaat. Om een vlek te verwijderen heb je een suède borstel nodig. Deze heeft een kant met harde metalen haartjes en een rubberen kant. Hiermee wrijf je de vlek uit het materiaal. Wees wel voorzichtig en wrijf een kant op om schade aan het suède te voorkomen. Mochten er al slijtplekken zijn dan kan je iets ruwer borstelen waardoor de haartjes weer los en overeind komen. Voor het herstellen van slijtplekken zijn ook aparte borsteltjes te koop. Hiermee wrijf je het suède weer op totdat de haartjes weer overeind komen. Wanneer dit lukt zal je zien dat ook de oorspronkelijke kleur weer terug komt.

Een heel ander soort probleem wat met suède schoenen voorkomt zijn watervlekken. Dit is gelukkig ook geen ramp en is op een beetje een vreemde manier ook op te lossen. Je zou denken dat je bij watervlekken meer vocht zou moeten voorkomen. Dat is in dit geval niet zo. Je gaat juist extra water toevoegen en dit wrijf je in het materiaal met de metalen haartjes van het borsteltje. Als je op deze manier de hele schoenen hebt gedaan droog je ze met een zachte doek. Door het resterende water eraf te deppen drogen ze sneller weer op. Laat de schoenen hierna rustig aan de lucht opdrogen met schoenspanners erin voor het behouden van de vorm van de schoen. Borstel de platte haartjes na het drogen weer op en dan zal je zien dat ze weer zo goed als nieuw zijn.

Er zijn natuurlijk nog hardnekkigere soorten vlekken welke echt lastig zijn te verwijderen. Deze vragen om net iets meer geduld maar kunnen in de meeste gevallen ook gewoon verwijderd worden. Zorg ervoor dat je alleen gebruik maakt van producten welke geschikt zijn voor suède en gebruik dus geen keukenreiniger om vet van het gevoelige materiaal te verwijderen.

Nu de schoenen weer in mooie staat zijn raden we je natuurlijk aan om deze te behandelen met suède spray voor verzorging en om vuil af te stoten. Zo voorkom je dat je dit proces snel opnieuw moet uitvoeren. Laat de spray goed opdrogen voordat je weer met jouw prachtige schoenen op pad gaat, al kunnen wij ook best begrijpen dat dat geduld lastig kan zijn om op te brengen. Heel veel succes met het schoonmaken van jouw suède schoenen, al zal je dat na deze tips niet echt meer nodig hebben.

Gorilla Wear Review

Estelle Twisted Crop Top – Lila
Dit is echt een hele aparte top. De top heeft een gedraaide voorkant en dat maakt de top uniek om te zien. Daarnaast ben ik echt dol op lila kleuren dus ik hoefde niet lang te twijfelen over de aanschaf. Naast de mooie kleur en het unieke aspect vind ik de zachte stof bijzonder fijn. De top kan je dragen tijdens het sporten maar ook thuis misstaat deze top totaal niet. Bij het sporten draag ik vaak een lekker zittende legging of joggingbroek en het vormt een leuke combinatie. Ik ben 1,70m en heb een slank postuur, echter ik hou wel van een beetje ruime kleding. Ik ben voor maat medium gegaan en deze zit mij echt als gegoten.

Sandy Oversized T-Shirt – Zwart
Gedurende het actief bezig zijn vind ik het altijd prettig om gebruik te maken van ademende stoffen. Katoen is uiteraard een hele ademende stof. Ook is het een hele lekkere grote oversized shirt en dit heeft tot gevolg dat ik vrijelijk kan bewegen. De 3D letters geven een extra dimensie aan het geheel en ik krijg dan ook vaak de vraag waar de shirt vandaan komt!

Charlotte Hoodie – Beige
Nu het weer kouder wordt buiten ben ik op zoek gegaan naar een goed zittende en warme hoodie. Hoodies zijn erg handig want ze zitten vaak lekker en ze hebben een capuchon voor een stukje extra warmte. Ik ben een echte liefhebber van de zachtere kleuren. Deze beige hoodie heb ik snel binnen gekregen en ben echt verliefd geworden op dit kledingstuk. Heb zojuist ook een lila versie besteld en ben zeer benieuwd! Maat XS paste mij overigens perfect.

Stratford T-Shirt – Marineblauw
Vind het belangrijk om goed verzorgd voor de dag te komen. Stoere kleuren en dan met name donkere kleuren vind ik goed bij mij passen. Het is echt een prima shirt voor bijvoorbeeld zomerdagen maar ook in de gym weet de shirt te scoren. Als ik aan het sporten ben wil ik een shirt die niet klam of vervelend aan gaat voelen. Ook na een langere tijd sporten voel ik mij uitstekend in het shirtje. Ik heb 2 maatjes groter besteld dan op de foto. Ik ben van plan om de bijbehorende trainingsbroek te halen omdat ik dan een complete set in de kast heb hangen.

Classic Hoodie – Zwart
Ben de hoodie gelijk na de levering gaan passen en wat mij opviel was de goede kwaliteit van deze hoodie. Sterke stof, de bedrukking komt solide over en ziet er goed uit. Niet een bedrukking die er na een paar wasjes alweer af zal gaan. Tijdens een herfstdag draag ik de hoodie zonder jas als ik bijvoorbeeld een rondje ga hardlopen. Tot nu toe zeker geen klachten.

Fremont T-Shirt – Bordeauxrood/Zwart
Als je net als ik houdt van vechtsporten dan kan ik deze shirt zeker aanraden. De shirt voelt licht aan en ik kan op een snelle en soepele manier bewegen. De kleur bordeauxrood maakt het voor mij een erg warm en uitnodigend kledingstek en ik ben dan ook absoluut blij met mijn aankoop. De logos zijn ook mooi verwerkt in deze shirt vind ik.

Gorilla Wear Gym Hybrids – Zwart/Zwart
Lekkere schoenen die doen wat ze moeten doen! Ik heb schoenen gehad die na een tijdje pijnlijke voeten veroorzaakten. De ondersteuning in deze schoen is echt goed en dit in combinatie met een stoere look van de schoen. Kortom een schoen waar je echt uren op kan vertoeven en mee kan lopen.

Ray-Ban Wayfarer Ease RB4340-710-50

Sinds ik vorig jaar mijn ogen heb laten laseren, zijn ze erg gevoelig voor licht geworden. Dit betekent dus ook dat ik erg vaak een zonnebril op moet als ik buiten ben. Daarom besloot ik laatst om mezelf te trakteren op een mooi exemplaar van Ray-Ban. Ik hoefde niet lang na te denken over welk model ik zou willen: sinds ik de film Risky Business heb gezien met Tom Cruise, leek de Wayfarer me een goede keuze!

Ik bestelde mijn Ray-Ban Wayfarer bij Faciato.nl, want hier hadden ze de kleurencombinatie die ik graag wilde hebben: groene glazen met een bruine tortoise-print montuur. Ik zat nog even te twijfelen tussen een bruin tortoise en een zwart montuur, maar koos toch voor de bruine tortoise-print omdat ik zwart toch net iets te hard in mijn gezicht vind staan. Ik heb de Wayfarer nu pas een aantal weekjes, maar heb hem tot nu toe echt iedere dag op gehad zodra ik de deur uit ga. De zonnebril kijkt erg fijn en houdt (zon)licht goed tegen, waardoor mijn ogen minder snel vermoeid raken. Ik hoef nu ook minder vaak mijn voorhoofd te fronsen en mijn ogen dicht te knijpen waardoor ik minder gauw hoofdpijn krijg. De zonnebril staat door de klassieke uitstraling en neutrale kleuren echt fantastisch met heel veel kleding. Ray-Ban is een wat duurder merk, dus ik ben erg zuinig met mijn zonnebril. Toch merk ik wel echt het verschil in de kwaliteit tussen mijn nieuwe Ray-Ban en de goedkopere zonnebrillen die ik hiervoor altijd droeg. Het montuur is namelijk erg stevig, maar ook lichtgewicht tegelijk. Ook glijdt hij niet de hele tijd zomaar van mijn neus af, zelfs niet als ik een bezwete neus heb. Ik ben dus erg te spreken over de kwaliteit van deze Ray-Ban. Verder is het montuur ook niet te groot of te klein voor mijn gezicht. Ik heb al veel complimentjes gehad over de Ray-Ban (ook van een vreemde laatst, toen ik in de trein zat!). Mijn vriend leent nu af en toe mijn zonnebril, want het model is unisex en we vinden allebei dat het hem ook erg goed staat. Ik ga hem wel zeggen dat hij binnenkort maar zijn eigen Ray-ban Wayfarer moet bestellen, want we gaan volgende maand op vakantie naar Zambia en dus zal ik de zonnebril zeker weten iedere dag dragen!

Klaar voor de zomer met mijn Ray-Ban Aviator!

Met een zonnige zomer en een heerlijke strandvakantie in de aantocht, besloot ik vorige week om een mooie zonnebril te bestellen in de Ray-Ban sale. Een aantal vriendinnen van mij hebben een Ray-Ban en zij zijn altijd erg te spreken over de kwaliteit ervan, dus wilde ik ook graag een zonnebril hebben van dit merk. Na een uurtje rondstruinen op Faciato.nl, heb ik uiteindelijk een gave pilotenbril met roze glazen en rose gold montuur uitgekozen!

Stoer en vrouwelijk tegelijk

Het uitkiezen van een nieuwe zonnebril vond ik nogal lastig moet ik eerlijk zeggen. Enerzijds wilde ik namelijk een stoere bril hebben, maar anderzijds heb ik altijd iets vrouwelijks of meisjesachtig in mijn outfit verwerkt zitten en dat wil ik dan ook graag in een zonnebril hebben. Daarom is deze Ray-Ban aviator zonnebril met roze glazen echt perfect voor mij. Zo’n pilotenmodel is natuurlijk erg stoer, maar door de roze glazen en rose gold montuur is de bril tegelijkertijd vrouwelijk en trendy. Ik vind dit contrast echt superleuk, want mijn kledingstijl is ook een combinatie van stoer en vrouwelijk. De Ray-Ban zonnebril past echt bij al mijn outfits, of ik nu een wit zomerjurkje of een jeans en shirtje aan wil doen. Ik heb van verschillende mensen al complimentjes gehad over mijn bril en mijn moeder zei zelfs grappend “als jij een zonnebril was, dan was jij echt deze Ray-Ban!”. Ik ben dus enorm blij dat ik voor dit model gekozen heb, want hij past inderdaad erg goed bij me.

Goede kwaliteit

Verder wil ik het ook graag even over de kwaliteit van mijn nieuwe Ray-Ban hebben, want die is namelijk enorm goed! Ik ben het helemaal niet gewend om wat duurdere zonnebrillen te hebben, aangezien ik ze toch altijd kwijtraak of erop ga zitten. Sinds ik de Ray-Ban heb, merk ik echt een verschil met mijn goedkopere zonnebrillen en dus zal ik vanaf nu natuurlijk ook zuiniger en voorzichtiger doen! Ik merk bijvoorbeeld dat het montuur van goede kwaliteit metaal gemaakt is en dus wat zwaarder aanvoelt (maar ook weer niet zo zwaar dat de bril niet lekker op je hoofd zit). De glazen zijn daarnaast ook niet gemaakt van goedkoop plastic, maar van geslepen glas. Dit draagt natuurlijk ook bij aan een luxe gevoel en geeft de bril ook wat gewicht mee. Om mijn prachtige zonnebril te beschermen, kreeg ik er ook een handige Ray-Ban brillenhoes bij. Zo kan ik mijn zonnebril dus altijd meenemen in mijn handtas, zonder dat hij geplet wordt door andere dingen in mijn tas.

Deze review gaat over de Ray-Ban met modelnummer RB3689-9151AA-58

Ray-Ban Junior Aviator RJ9506S-212/19-52

Ongeveer drie weken geleden ben ik mijn zonnebril verloren, dus ging ik op zoek naar een nieuwe. Ik draag van jongs af aan al Ray-Ban zonnebrillen, omdat deze het best bij mij passen en omdat ik de prijs/kwaliteit perfect vind. Dit model kostte mij maar 59 euro. Ik vind dat niet duur voor een bril die je lang kunt dragen. Ik hou zelf van die piloten look en daarom heb ik voor dit Aviator model gekozen. Ik heb voor dit precieze model gekozen, omdat ik de blauwe glazen mooi vind staan bij het zilveren front. Ik hou niet van te felle kleuren, want dan kun je je bril niet bij elk kledingstuk dragen en blauw met zilver is vrij neutraal. Het staat eigenlijk wel overal goed bij. 

Als ik door de bril kijk zie ik niet echt een groter verschil dan wanneer ik zonder bril ben. Het zicht wordt niet echt donkerder. Wel heb ik minder last van de zon. Als ik in de lucht kijk hoef ik mijn ogen niet meer dicht te knijpen. De duurzaamheid vind ik over het algemeen ideaal van Ray-Ban. Mijn vorige model had ik meer dan twee jaar. Ik heb deze bril bijna drie weken, maar heb hem al een keer laten vallen. Toch zit er geen krasje op en het glas is niet gebroken. Dat vind ik wel prettig, want het komt voor dat ik wat onhandig ben. 

Ondanks dat ik deze bril nog niet zo lang heb, heb ik er al verschillende complimenten over gekregen. Niet alleen van vrienden of bekenden, maar ook van vreemden. Zo was ik afgelopen weekend winkelen en vroeg een winkelmedewerker welk merk bril ik had en waar ik hem had gekocht. Blijkbaar heb ik een goede smaak. 

Jordan Belfort

Afgelopen weekend The Wolf Of Wallstreet nog maar eens gekeken op Netflix. Leonardo Di Caprio schittert daar als Jordan Belfort, als je hem nog niet gezien hebt, doen!

Dat zijn karakter een goede smaak heeft mag duidelijk zijn; de Ray-Ban Wayfarer is natuurlijk een super bril. We hebben hem in 48 verschillende variaties, wat is jouw favoriet?

Bekijk alle modellen hier:
https://www.faciato.nl/categorie/wayfarer/

Daredevil

Daredevil is de populaire Netflix original serie gebaseerd op de gelijknamige Marvel held. De blinde Matt Murdoch draagt in de serie een geweldige zonnebril met ronde, rode lenzen. Het betreft een custom model speciaal gemaakt voor Daredevil. Het model is dus niet 1 op 1 te koop.. maar..

Persoonlijk vinden wij de  Ray-Ban W2319 Sidestreet het meest lijken op deze bril. Echter; Ray-Ban produceert deze bril niet meer 🙁 Second best; de Ray-Ban RB3447. Zelfs beschikbaar met rode lenzen. Daarnaast heeft de Persol PO3091SM ook iets weg van het unieke Daredevil model.

Gramatik

Welke zonnebril het precies is blijft gissen. Hij lijkt in ieder geval enorm veel op de Ray-Ban Justin. Gramatik is een Sloveense producer die altijd een zonnebril draagt wanneer ‘ie staat te rocken op het podium. Om zijn ogen te beschermen tegen felle lichten, rondvliegende glowsticks en omdat het er gewoon awesome uitziet. Dat het daadwerkelijk een bril op sterkte is die Denis nodig heeft om te kunnen zien is natuurlijk bijzaak.

Taylor Lautner

Van de bekendste films van Taylor Lautner zijn wij bij Faciato.nl niet zo gecharmeerd. Maar van zijn zonnebril keuze worden wij wel enthousiast. De Ray-Ban Wayfarer RB2140. Wij hebben deze bril in maarliefst 35 variaties!

Bekijk hier alle Ray-Ban Wayfarers

Selena Gomez

Ex van. Drager van supervette clubmaster. De clubmaster met z’n eyebrow frame blijft een klassiekertje die zowel bij dames als heren erg in de smaak valt. Een retro bril met een hippe look!

WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.