Suede schoenen schoonmaken

Schoenen zijn er in ontelbaar veel materialen en kleuren, elk soort materiaal vraagt om ander onderhoud. Suede is een materiaal wat lang mee kan gaan als het goed onderhouden wordt maar het lijkt wel alsof het vuil aantrekt. Hoe los je het op als er een vlek op jouw schoen zit. Dit ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor soort vuil dit is en hoe hardnekkig het is. Wij helpen je graag jouw suède schoenen schoonmaken zodat je weer goed voor de dag kan komen.

Zoals met alles is het natuurlijk het meest gunstig om vuile schoenen te voorkomen. Suede is wat gevoeliger voor vuil als bijvoorbeeld leer. Er zijn sprays welke het materiaal beschermen. Hierdoor zal vuil minder hechten en is het eenvoudiger te verwijderen. Ook zorgt een dergelijke spray ervoor dat vuil van de schoenen afdruppelt en er dus geen watervlekken ontstaan. Door de schoenen elke 2 weken te behandelen hiermee worden de meeste hardnekkige vlekken voorkomen. Ben je dit toch een keer vergeten of was de spray op en is er toch een vlek? Geen probleem gelukkig, ook de vlekken zijn veilig te verwijderen.

Veel mensen zijn bang voor het veroorzaken van schade bij het schoonmaken van suède. Met onze tips kan je dit gewoon zelf doen zonder stress. Dat is natuurlijk een stuk voordeliger als ze wegbrengen voor reiniging. Er zijn een aantal producten die je nodig hebt voor een goed resultaat. Om een vlek te verwijderen heb je een suède borstel nodig. Deze heeft een kant met harde metalen haartjes en een rubberen kant. Hiermee wrijf je de vlek uit het materiaal. Wees wel voorzichtig en wrijf een kant op om schade aan het suède te voorkomen. Mochten er al slijtplekken zijn dan kan je iets ruwer borstelen waardoor de haartjes weer los en overeind komen. Voor het herstellen van slijtplekken zijn ook aparte borsteltjes te koop. Hiermee wrijf je het suède weer op totdat de haartjes weer overeind komen. Wanneer dit lukt zal je zien dat ook de oorspronkelijke kleur weer terug komt.

Een heel ander soort probleem wat met suède schoenen voorkomt zijn watervlekken. Dit is gelukkig ook geen ramp en is op een beetje een vreemde manier ook op te lossen. Je zou denken dat je bij watervlekken meer vocht zou moeten voorkomen. Dat is in dit geval niet zo. Je gaat juist extra water toevoegen en dit wrijf je in het materiaal met de metalen haartjes van het borsteltje. Als je op deze manier de hele schoenen hebt gedaan droog je ze met een zachte doek. Door het resterende water eraf te deppen drogen ze sneller weer op. Laat de schoenen hierna rustig aan de lucht opdrogen met schoenspanners erin voor het behouden van de vorm van de schoen. Borstel de platte haartjes na het drogen weer op en dan zal je zien dat ze weer zo goed als nieuw zijn.

Er zijn natuurlijk nog hardnekkigere soorten vlekken welke echt lastig zijn te verwijderen. Deze vragen om net iets meer geduld maar kunnen in de meeste gevallen ook gewoon verwijderd worden. Zorg ervoor dat je alleen gebruik maakt van producten welke geschikt zijn voor suède en gebruik dus geen keukenreiniger om vet van het gevoelige materiaal te verwijderen.

Nu de schoenen weer in mooie staat zijn raden we je natuurlijk aan om deze te behandelen met suède spray voor verzorging en om vuil af te stoten. Zo voorkom je dat je dit proces snel opnieuw moet uitvoeren. Laat de spray goed opdrogen voordat je weer met jouw prachtige schoenen op pad gaat, al kunnen wij ook best begrijpen dat dat geduld lastig kan zijn om op te brengen. Heel veel succes met het schoonmaken van jouw suède schoenen, al zal je dat na deze tips niet echt meer nodig hebben.

Ray-Ban Sale in Volle Gang. Bekijk nu alle Ray-Ban brillen Profiteer nu